dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Biszkopt pijak

         

 

     

 

         

 

ciasto biszkoptowe,
krem:
  • ½ mleka,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • 1 kostka margaryny,
  • ¾ szklanki cukru,
  • olejek rumowy,
 
  • 2 łyżki kakao,
  • kieliszek wódki (40%),
  • okrągłe biszkopciki,
polewa czekoladowa,
       
 
  1. Upiec biszkopt, ugotować mleko, zasypać kaszą manną i gotować przez 20 minut, ciągle mieszając.

  2. Ugotowaną masę ostudzić, dodać margarynę, cukier, olejek i kakao. Po wymieszaniu na jednolitą masę, posmarować nią upieczony wcześniej biszkopt. Na wierzchu tego ciasta układamy biszkopciki namoczone w esencji herbacianej z dodatkiem wódki.

  3. Polać po wierzchu polewą czekoladową.