dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

 

Chrzan z jajami i śmietaną

 

 
chrzan z jajkiem zdjęcie 1chrzan z jajkiem zdjęcie 2chrzan z jajkiem zdjęcie 3chrzan z jajkiem zdjęcie 4Chrzan z jajkiem zdjęcie 11chrzan z jajkiem zdjęcie 6chrzan z jajkiem zdjęcie 7chrzan z jajkiem zdjęcie 8chrzan z jajkiem zdjęcie 9chrzan z jajkiem zdjęcie 10chrzan z jajkiem zdjęcie 11chrzan z jajkiem zdjęcie 9chrzan z jajkiem zdjęcie 13chrzan z jajkiem zdjęcie 14chrzan z jajkiem zdjęcie 15
Składniki:
  • 6 jajek;
  • 30-40 dag tartego chrzanu;
  • 3-4 łyżki śmietany;
  • 3 łyżeczki cukru;
  1. Ugotować jaja na twardo, po wystudzeniu oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na jednolitą masą. Do utartej masy po łyżce dodawać śmietanę aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać tarty chrzan, wymieszać i doprawić do smaku solą, octem i cukrem.
  2. Do utartego chrzanu z żółtkami można dodać pozostałe białka, po uprzednim ich posiekaniu.
  3. Używać do kanapek i wędlin