dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Jabłecznik z budyniem

         

 

     

     
składniki ciasta:
         

 

     
  • 3 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 margaryna
  • 2 szklanki cukru kryształu
 
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  •  2 łyżki śmietany
 
 
budyniowa zalewa:
   
  • 2 budynie
  • 3 szklanki mleka
   
     
       
 
  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować na blaszkę.

  2. Dwa budynie ugotować w trzech szklankach mleka.

  3. Jabłka pokroić w plasterki i wyłożyć na ciasto.

  4. Zalać budyniem. Przykryć drugą częścią ciasta. Upiec.