dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Plan przyrządzania przetworów warzywnych i grzybowych w ciągu sezonu

 

Miesiące Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik
Warzywa
Pomidory     pasteryzowane w zalewie, przeciery, pasty, kiszonki  
Dynia       przeciery łączone, marynaty  
Ogórki     pasteryzowane, kiszone, solone, kiszonki, pikle  
Groszek zielony tyndalizowany w zalewie, susz      
Fasolka szparagowa     tyndalizowany w zalewie, susz  
Szczaw przecier pasteryzowany, solony      
Koper solony, susz   solony, susz, mrożony    
Szpinak przecier pasteryzowany       przecier pasteryzowany
Nać pietruszki     przecier pasteryzowany, susz, solanki  
Nać selera     susz, solanki  
Kalafior   marynaty, pikle   marynaty, pikle  
Marchew   marynaty, pikle   marynaty, pikle  
Papryka       pasteryzowana,  kwaszona, marynowana, pasty  
Chrzan         marynaty, ćwikła
Botwina         kiszonki
Grzyby   Tyndalizowane w zalewie, marynaty, kiszonki, solone, suszone