dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

 

Naleśniki z kaszą gryczaną i z mięsem

         

 

nadzienie:
  • 20 dkg mięsa gotowanego, duszonego lub pieczonego
  • 10 dkg kaszy gryczanej
  • 8 dkg cebuli
  • sól, pieprz
  • 3 – 4 łyżki śmietany lub rosołu
 
ciasto:
  • 2 jaja
  • sól,
  • ¼ l mleka
  • ¼ l wody
  • 20 dkg mąki
     
 
  • skórka słoniny do smarowania patelni
  • 4 – 6 dkg tłuszczu do smażenia
  • 6 dkg tartej bułki
  • zielenina
     
Przyrządzić nadzienie (Naleśniki z mięsem), dodając kaszę gryczaną ugotowaną na sypko. Usmażyć naleśniki według przepisu „Naleśniki bez piany”.
   
Usmażone naleśniki nakładać nadzieniem, zawijać w ruloniki, dalej przyrządzać jak w przepisie (Naleśniki z mięsem).

Usmażone naleśniki nakładać nadzieniem, dalej przyrządzać jak naleśniki z mięsem