dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Naleśniki z wątróbką z drobiu

         

 

     

 

         

 

     
Ciasto:
  • 20 dkg mąki,
  • 200 ml mleka,
  • 200 ml wody,
  • 3 jaja,
  • 2—3 dkg słoniny,
  • sól do smaku,
 
Nadzienie:
  • ½ kg wątróbki z drobiu,
  • 15 dkg cebuli,
  • 3 dkg tłuszczu,
  • 2 jaja ugotowane na twardo,
  • 50 ml śmietany,
  • sól i pieprz do smaku,
  • tłuszcz do smażenia,
      
 
Przygotować nadzienie:
 
Wątróbkę opłukać, zdjąć błonę (można namoczyć w mleku, pokrajać na mniejsze kawałki, usmażyć). Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, przestudzić, zamleć razem z wątróbką, jajami, połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku.
 
Usmażyć naleśniki
 
Dalej przygotować jak (naleśniki z jajami). 
     

Usmażony naleśnik potrzebny będzie do przygotowania ślimaczków.