dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

 

Pasta z konserwy mięsnej

 
 
  • ¼ kg konserwy mięsnej
  • 10 – 15 dkg wątroby
  • 5 dkg cebuli
  • sól, pieprz, majeranek
 
   
 
Wątrobę opłukać, obrać z błony, pokroić na kawałki, osmażyć na tłuszczu z konserwy, wlać 2 łyżki wody, przykryć, dusić przez 5 minut. Cebulę obrać, pokroić w talarki, zesmażyć na tłuszczu z konserwy. Mięso, wątrobę, cebulę zmielić w maszynce do mięsa lub rozdrobnić malakserem (blenderem), dodać do smak sól, pieprz, majeranek, dokładnie utrzeć.

 

Używać do chleba, kanapek, do nadziewania knedli z ciasta ziemniaczanego, do pierogów, do przekładania naleśników, do pasztecików itp.